Mensen kunnen expanderen en Oceanisch worden

Mensen kunnen expanderen

Van Dauwdruppel tot Meer, van Meer tot Zee, van Zee tot Oceaan: mensen kunnen expanderen

De zee lijkt een massa die vrijwel altijd hetzelfde is. Dat is is zij niet. Als je de moeite neemt om meer precies naar de zee te kijken, ontwaar je oneindig veel veranderingen. Schuimkoppen gaan en komen. De lucht heeftMensen kunnen expanderen telkens een weerspiegeling in de zee: als de lucht verandert, ziet de zee er ook anders uit.
De zee nodigt ons uit tot expansie, want mensen kunnen expanderen. De zee maakt deel uit van de oceaan en zij gaat daar in op. Ook wij Mensen kunnen expanderen en oceanisch wordenmensen kunnen expanderen op die manier, elk moment. Van dauwdruppel kunnen we tot meer worden, van meer kunnen we zee en van zee kunnen we tot oceaan worden: oceanisch.
Waarom klein en in jezelf besloten blijven terwijl de wijdheid van de oceaan voor je open ligt?Verandering is groei, verandering is expansie: in je hart, in je wezen, in je totaal zijn. Je ziet dit uitgedrukt in kaart 8 van water, Letting Go/Loslaten. Mystici wijzen erop dat het leven een groot proces van ‘Letting Go’ is. En als we ons tegen deze natuurlijke gang van zaken keren, levert dat klachten op. Mogelijk worden ze anders benoemd of aan een andere oorzaak toegeschreven, dat wil niet zeggen dat ze er niet zijn.

Osho Zen Tarot geeft support bij: mensen kunnen expanderen

De kaart Letting Go/Loslaten illustreert het proces van jezelf realiseren naar de potentie aan mogelijkheden die in je verborgen ligt.
Op je huidige plekje blijven steken, geeft warmte en geborgenheid, maar die is niet van lange duur. Het mens-zijn isMensen kunnen expanderen een ontwikkeling, het is geen eindstation, ook al ervaar je dat voor even.
Vroeg of laat zal de drang naar nieuwe ervaringen de kop op steken. Een dauwdruppel blijft niet eeuwig aan een plant hangen maar wil de Osho Zen Tarot Englishomgeving van de zee ervaren en daarin opgaan. En dat is mooi, het is natuurlijk en het is gezond. Leven is avontuur en het is niet telkens de dezelfde ervaring beleven en die ook nog eens met anderen delen.
Het gaat om het nieuwe, om het frisse, om dat wat het waard is om te verkennen, zodat we daarbij nieuwe aspecten in onszelf aanboren.
Eindeloos herhalen geeft stoffigheid, het is voorbij, er is niets fris of levendigs meer aan. Je verveelt jezelf en/of anderen ermee, ook al is dit niet de bedoeling, maar het gebeurt onbewust.
Er is een devies waar ik me altijd aan houd: ‘Always go for the NEW’. Maar dan ga ik wel goed na of het ook echt nieuw is en niet een herhaling van het oude.
Soms denken we dat iets nieuw is en dan is het bij nader inzien een zich herhalende ervaring in een nieuw jasje. Dat wordt niet altijd meteen duidelijk en je merkt het gaandeweg. Dan is het tijd om zaken bij te stellen, op je schreden terug te keren. Er is niets mis mee om ergens uit te stappen als je authenticiteit er geen weerklank vindt.
Mijn vaste hulpmiddel om vast testellen of ik iets moet doorzetten, is de Osho Zen Tarot. Het legpatroon de Ruit en ook de Vliegende Vogel van de Basiscursus kunnen hier veel inzicht verschaffen.
Uit de Vervolgcursus Osho Zen Tarot geven de Piramide, het beter begrijpen van een situatie en het Keltisch Kruis, het spanningsveld binnen een situatie, de nodige hints.
Wil je ook gebruik leren maken van de Osho Zen Tarot als inspiratiebron bij keuzes en levensbeslissingen, dan nodig ik je uit op een van mijn cursussen. Je bent van harte welkom om het speelse en diepgaande instrument dat de Osho Zen Tarot is, te leren kennen en je erin te ontwikkelen.