Cursus Meditatie en Osho Zen Tarot


3 meditatiebijeenkomsten & de OZT kaarten

Per keer gaan we telkens 2 meditaties doen. Voor en na de meditatie selecteren we een kaart om extra inzicht te krijgen. Is er door de meditatie mogelijk al iets veranderd? De Osho Zen Tarot kaarten helpen erbij om aspecten van one leven te verduidelijken.

Basis cursus Osho Zen Tarot

Meditatie is altijd de Basis

Een cursus Meditatie geeft je hele leven en alles wat je onderneemt, een boost. In vrijwel alle workshops en cursussen die ik geef, zit daarom een element van (actieve) meditatie, zoals in de Osho Zen Tarot cursussen en Tao Orakel & I Tjing workshops.
Als je namelijk door middel van meditatie dieper in jezelf komt, ben je tijdens deze cursussen workshops meer bezig vanuit je hartenergie. En op nog dieper niveau werk je dan vanuit bewustzijn en dat is de basis Cursus meditatievan diepgaand inzicht en geluk.
(Actieve) meditatie is niet alleen bedoeld voor speciale gelegenheden. In feite is het goed, als zij een vast onderdeel van je leven wordt. Dan ontstaat er een meditatieve onderstroom in je leven van waaruit je de dingen doet. Dit proces geeft een groeiend bewustzijn en zorgt dat je nauwelijks of geen fouten maakt.

Cursus Osho Meditatie

Om je actieve meditatie eigen te maken bied ik ook cursussen, bestaande uit verschillende workshops, aan die puur uit meditatie bestaan. In een dergelijke workshop worden telkens twee meditaties gegeven: deze worden uitgediept en er wordt een ervaring ervan geboden. Er vindt uitleg van de achtergrond en de wijze van uitvoering van een meditatie plaats. De beschrijving hiervan wordt uitgereikt en alle beschrijvingen bij elkaar vormen de cursusmap die bij de volledige cursus hoort. Een volledige cursus bestaat uit 3 workshops waarin 6 meditaties behandeld en geoefend worden.

Het aspect Osho Zen Tarot

In de praktijk van de Cursus meditatie is gebleken dat verlevendiging met Osho Zen Tarot een heel aangename ervaring geeft. Ook kan de meditatie een verdiepende en meer gerichte werking krijgen door deze toepassing. Daarom is het aspect van de Osho Zen Tarot toegevoegd. Dit gaat als volgt
Vooraf selecteren we telkens 1 of 2 Osho Zen Tarot kaarten. Die mogen tijdens de meditatie hun werk doen. Bij de nabespreking van de ervaring van de meditaties, komen de Osho Zen Tarot kaarten aan bod. Mensen voelen zich gevoed en gaan met een volledige ervaring weg.Cursus Meditatie en Osho Zen Tarot

Voor de meditaties worden de authentieke Pune meditatiestoelen gebruikt. Die geven comfort en je zit geaard, waardoor je optimaal in jezelf kunt afdalen.

Prijs: De cursus meditatie kost 90,- in totaal, voor 3 bijeenkomsten inclusief syllabus.

Voor meer informatie kun je contact opnemen via e mail.

Als de 3 bijeenkomsten gevolgd zijn met actieve deelname aan de 6 meditaties, wordt er een certificaat uitgereikt.

Kijk voor actuele data in de Agenda.

Voorbeeld van een Meditatie Bijeenkomst

Selecteren van de ‘Kaart van de dag’ uit de Osho Zen Tarot.
Korte ronde van uitwisseling over deze kaart en het uitgangspunt bepalen waarmee je deze meditatiecursus ingaat.

● Osho Kundalini meditatie
Uitleg van de achtergrond en het doel van de Osho Kundalini meditatie. Demonstratie van de werkwijze bij deze meditatie. Uitvoering en nabespreking van de meditatie.

● Chakra Sounds Meditatie
Uitleg van de achtergrond en het doel van de Chakra Sounds meditatie. Demonstratie van de werkwijze bij Cursus meditatiedeze meditatie. Uitvoering en nabespreking van de meditatie.

Deelronde over de ervaring met de meditaties, mede gezien in het licht van het uitgangspunt. De ‘Kaart van de dag’ komt hierbij weer ter sprake.

Bij het volgen van de hele cursus van 3 bijeenkomsten, 6 meditaties, wordt een certificaat uitgereikt. Cursus Meditatie. Hieraan is dus het aspect Osho Zen Tarot toegevoegd.

Osho Kundalini Meditatie

De  Osho Kundalini Meditatie doe je het best bij zonsondergang of in de late namiddag. Volledig ondergedompeld zijn in het schudden en dansen van de eerste twee fases helpt het smelten van het rotsachtig zijn, waar de energiestroom is onderdrukt en geblokkeerd. Dan kan die energie vloeien, dansen en worden getransformeerd in vreugde en plezier. De laatste twee fases staan de energie toe om vertikaal te vloeien, omhoog te gaan in stilte. Het is een hoogst effectieve manier om tot rust te komen en los te laten aan het eind van de dag.

Osho over ‘hoe te schudden’:

“Als je de kundalini meditatie doet, sta het schudden toe – doe het niet! Sta in stilte, voel het komen en wanneer je lichaam een beetje trilt, help het, maar doe het niet! Geniet ervan, voel je er gelukkig door, sta het toe, ontvang het, verwelkom het, maar wil het niet.
Als je het forceert zal het een oefening worden, een lichamelijke, fysieke oefening. Dan zal het schudden er wel zijn, maar slechts aan de oppervlakte. Het zal niet tot je doordringen. Je zal vast blijven zitten, als een steen, als een rots blijven binnenin. Je zal de manipulator blijven, de doener en het lichaam zal slechts volgen. Niet het lichaam is de vraag, jij bent de vraag.
Als ik zeg schudden bedoel ik dat je vastzitten, je rotsachtig zijn op zijn diepste fundaties moet schudden zodat het vloeibaar, vloeiend, smeltend wordt. En als het rotsachtige vloeibaar wordt zal je lichaam volgen. Dan is er geen schudder, alleen schudden; dan doet niemand het, het gebeurt gewoon. Dan is er geen doener.
Geniet er van, maar wil ’t niet. En onthoud, als je iets wilt kan je er niet van genieten. Zij zijn tegengesteld, tegenstellingen; zij ontmoeten elkaar nooit. Als je iets wilt kan je er niet van genieten, als je er van geniet kan je het niet willen” Osho

Instructies voor de Osho Kundalini uit de cursus meditatie :

De meditatie duurt een uur en heeft 4 fases.

Eerste fase: 15 minuten

Sta los en laat je hele lichaam schudden en voel de energie van je voeten omhoog komen. Laat alles los en wordt het schudden. Je ogen kunnen open of gesloten zijn.

Tweede fase: 15 minuten

Dans…op elke wijze die je voelt en laat het hele lichaam bewegen zoals het wil. Alweer kunnen je ogen open of gesloten zijn.

Derde stadium: 15 minuten

Sluit je ogen en wees stil, zittend of staande, terwijl je observeert, gadeslaat wat er binnen en buiten gebeurt.

Vierde stadium: 15 minuten

Ga met gesloten ogen liggen en wees stil.