Workshops Tao Orakel en I Tjing


Tao Orakel en I Tjing online cursus

Workshops Tao Orakel en I TjingVeranderingstendensen Bespeuren

Om met het Tao Orakel te leren werken, zijn er de workshops Tao Orakel en I Tjing.
Het Tao Orakel is het meer recente kaartendeck, orakel, van Deva Padma.  Workshops Tao Orakel en I Tjing Er
wordt een nieuwe benadering van de I TJING in het kaartendeck weerspiegeld. Met behulp van het opwerpen van munten kun je veranderingstendensen op het spoor komen.

Voor de Basis Tao Orakel zijn twee workshops Tao Orakel en I Tjing te volgen, die samen een geheel vormen. Bij het volgen van beide workshops ontvang je een uitvoerige cursusmap die je veel uitleg over het Tao Orakel en ook over de methode van de I Tjing bevat, voorzien van sprekende illustraties.

Inhoud van de workshops Tao Orakel en I Tjing

 • Tao Orakel  en I Tjing Workshop 1

  Uitleg over de werking van het Tao Orakel en toepassing ervan in legpatronen.
  Tao Orakel en I Tjing workshops
  Er wordt uitleg gegeven over de levensstroming Tao en over de I Tjing en over het onderlinge verband tussen beide visies.De werking van het Tao Orakel wordt gedemonstreerd en uitgewisseld. De kaarten hebben, individueel gezien, een Workshops Tao Orakel en I Tjing boodschap. Maar in legpatronen komen er nog meer aspecten van onze verhouding tot het universum en de ontwikkeling en verandering daarin, uit de verf. De 64 kaarten van het Tao Orakel zijn de 64 gezichten van de Tao. Alle hebben ze iets wezenlijks te zeggen omdat ze aspecten van ons innerlijk weerspiegelen.
  Met behulp van de muntjes gaan we veranderingstendensen vaststellen volgens de klassieke methode van de I Tjing. Deze wijze van werken wordt wordt gedemonstreerd en geoefend.
  Nadat de munten geworpen zijn, kunnen we vastellen of er verandering is. Er moet daarvoor minimaal 1 lijn uit het hexagram, bestaande uit 2 trigrammen veranderd zijn. Dan ontstaat er een nieuwe dynamiek en komen we uit op een andere kaart. Dat is een geweldig boeiend proces om te ervaren en om vertrouwd mee te raken, zodat je er ook zelf mee gaat werken.

 • Tao Orakel en I Tjing Workshop 2

Kaart layouts bespreken en het presenteren van een Casus 

De thuis gelegde Tao Orakel patronen worden besproken. De naar A5 vergrote Workshops Tao Orakel en I Tjing
Tao Orakel kaarten worden op het  magneetbord aangebracht. Zo heeft iedere
deelnemer goed overzicht over de uitkomst van het Tao Orakel legpatroon  en kan gezamenlijk bekekenen worden, op een vruchtbare afstand. Het is enorm leerzaam om commentaar van andere op jouw interpretatie te krijgen en ook om het te geven.

Casus Tao Orakel en I Tjing

Verder is er de behandeling van een casus.
Een voorbeeld is: de verandering van kaart 54 ‘Het huwbare meisje’ naar
kaart 14 ‘Voorspoed’. Op die manier wordt duidelijk hoe de veranderingen zich af kunnen spelen.
Hier uit blijkt hoe het Tao Orakel is zeer goed praktisch in te zetten is in het Hier en Nu.

Totaalprijs: € 90,- voor beide workshops, inclusief uitvoerige werkmap.

Bij succesvolle afronding van beide workshops ontvang je een certificaat.

Kijk voor actuele cursusdata in de Agenda.

Nieuwe Workshops Tao Orakel en I Tjing

In het Tao Orakel speelt kleur ook een belangrijke rol. Elk trigram staat voor een kleur. Zo komt het dat elk hexagram getuigt van een dynamiek van kleuren.

Nieuwe Tao Orakel Workshop 1

In deze nieuwe kleurrijke Workshop krijgen de kleuren van de afbeeldingen op de TAO Orakel kaarten speciale aandacht. De vele kleuren van het kaartendeck tonen talrijke nuances, van zacht naar fel, van licht naar donker.
Tijdens de Workshop ga je al deze kleuren op diverse manieren beleven, bijvoorbeeld door ernaar te kijken met verschillend gekleurde brillen. Ook ga je ervaren welke invloed diverse kleuren stoffen op je hebben. Daarnaast ontdek je Workshops Tao Orakel en I Tjingwat de TAO Orakel kleuren in combinatie met de kleuren van de Aura-Soma vloeistoffen voor je betekenen. Je zult plezier beleven aan dit bijzondere inzicht gevende ‘kleurenspel’.

Nieuwe Tao Orakel Workshop 2

Tijdens deze workshop gaan we ons bezighouden met de acht ‘trigrammen’ (natuurelementen) die bij gebruik van het TAO Orakel een rol spelen.
Een ‘trigram’ staat voor een fase in een proces, waarbij de acht ‘trigrammen’ samen zorgen30 Het Zich-hechtende voor de samenhang van dat proces: “toeval bestaat niet…”. ‘Trigrammen’ zijn gebaseerd op de vijf traditionele Chinese elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Deze vijf elementen zijn wezenlijk anders dan de vier ‘temperamenten’ (persoonlijkheidstypen) zoals die in de vier elementen, Vuur, Water, Lucht en Aarde, van andere (Tarot)decks tot uitdrukking komen. Feeling ontwikkelen voor de acht ‘trigrammen’ en inzicht krijgen in de werking ervan, zorgt ervoor dat de kaarten je nog meer zullen fascineren, omdat je een veel intenser, rijker beeld van elke TAO Orakel kaart krijgt.

Totaalprijs: € 90,- voor beide workshops samen, inclusief uitvoerige werkmap.

Bij succesvolle afronding van beide workshops ontvang je een certificaat.

Kijk voor actuele cursusdata in de Agenda.