Meditatie

Meditatie


Osho Actieve Meditatie

Meditatie biedt je de mogelijkheid om steeds meer vanuit je innerlijk te gaan leven. Tot nu toe domineerde de buitenkant: zo worden we geconditioneerd. De buitenkant bevat echter ideeën die van anderen afkomstig Meditatiezijn. En we kunnen pas gelukkig zijn als we volgens ons eigen inzicht leven.

Meditatie

Meditatie

Ons eigen licht leidt ons dan bij de weg die we gaan.
Dit werd al door Gautama Boedda opgemerkt: ‘Wees puur op jezelf een licht.’

Osho Actieve meditaties

Een ware rebellie betekenen de actieve meditaties van Osho die in de 70er/80er jaren van de vorige eeuw bekendheid kregen. Osho wijst op de onrust van (speciaal) de westerse mens. Een moment van stilzitten en naar zijn eigen kern afdalen, is voor hem vrijwel niet te realiseren. Daarom is het ‘actief zijn’ in de eerste fase van de meditatie een aanbeveling. Als je je eigen (onrustige) activiteit versterkt door intense stevige ademhaling, zoals in de Osho Dynamische meditatie, door speciale schud-bewegingen zoals in de Osho Kundalini meditatie of door steeds intensere dans zoals in de Osho Nataraj meditatie, kun je die vervolgens gemakkelijker laten gaan omdat je je er meer bewust van geworden bent. Je komt daardoor dieper in jezelf en tot meer ontspanning. In de rustige fase, die in deze meditaties na de activiteit volgt, kun je gemakkelijker bij jezelf naar binnen gaan.

MeditatieHet is niet meer zo, dat je maar bezig blijft met wat er zich in je leven in de buitenwereld afspeelt en de wirwar van gedachten in je hoofd blijft volgen. Mensen klagen er in onze hectische samenleving steeds meer over dat ze geen rust kunnen vinden en dat hun hoofd zo overvol zit, dat ze moe worden van zichzelf.

Het zomaar stilzitten lukt vaak niet, omdat dan de algehele onrust pas echt duidelijk voelbaar wordt. De Osho actieve meditaties sluiten aan bij de bestaande turbulentie van mensen en betekenen daarom een echte omwenteling. Je zult bij het doen van de meditatie bij de eerste keer nog niet zoveel merken, maar als je de specifieke actieve meditatie waarmee je een ‘klik’ hebt 3 weken achter elkaar doet, ga je veranderingen merken. En dat zijn diepgaande veranderingen, geen oppervlakkige tijdelijke verschijnselen.

In mijn boek ‘Vieren als Levenskunst’ met meditatie-ideeën wordt beschreven wanneer meditaties het Meditatiebeste toegepast kunnen worden en voor welke je dan het beste kunt kiezen. Er worden verschillende levenssituaties uitgewerkt die herkenbaar zijn. Door meditatie krijg je inzicht hoe je hier ook anders mee om kunt gaan en op die manier meer uit je leven haalt.

Verdere voorbeelden van aan te bevelen Meditaties zijn:

● Heart Chakra meditatie van Karunesh, geïnspireerd door Osho
● Osho Chakra Breathing meditatie
● Osho Chakra Sounds meditatie
● Osho Mahamudra Meditatie
● Yinyang dance meditatie van Milarepa, geïnspireerd door Osho

Voor het volgen van een meditatiecursus met een Osho Zen Tarot moment vind je hier de informatie.

Voor meer informatie en kennismaking kun je mailen.