Donna’s Consulten


Drs. Donna van der Steeg: Psycholoog, Auteur, Psychosociaal therapeut, Coach

In Donna’s Consulten geef ik een overzicht van de consulten die ik aanbied. Tevens beschrijf ik de basis van
waaruit ik werk. Verder verwijs ik naar bevoegdheden en referenties.

Het is voor mij een uitdaging om mensen op het spoor van de ontdekking van hun innerlijke mogelijkheden te zetten. Dat zijn er vrijwel altijd meer dan ze zelf denken. Het geeft vreugde om, op basis van eigen ontwikkeling en ervaring, aan te reiken hoe gelukkig een leven vanuit bewustzijn maakt.Het is voor mij een uitdaging om mensen op het spoor van de ontdekking van hun innerlijke mogelijkheden te zetten. Dat zijn er vrijwel altijd meer dan ze zelf denken. Het geeft vreugde om, op basis van eigen ontwikkeling en ervaring, aan te reiken hoe gelukkig een leven vanuit bewustzijn maakt.

De instrumenten die ik hanteer zoals actieve meditatie, Osho Zen Tarot, Tao Orakel & I Tjing kunnen bij consulten telkens uitstekend ingezet worden.

Er zijn de volgende mogelijkheden:

Voor het nemen van een consult of een behandeling hoef je je niet ziek of “in de problemen’ te voelen. Healing betekent meer ‘heel worden’ dan je eerst was. En dat is een proces in ons leven dat oneindig doorgaat. Hoe meer je aan bod laat komen van jezelf, des te meer sta je in bloei en straalt dit ook op je omgeving af.

Uitwerking van een van Donna’s Consulten

LUMALIGHT consulten:

Wij mensen zijn lichtwezens. En dat licht wil gevoed en aangevuld worden. Niet voor niets raken mensen in een opgewekt stemming door de straling van de zon. In de lichtstralen van de zon komt het hele spectrum aan kleuren mee. Licht geeft energie en kleur geeft informatie waar er in de organen voeding met kleur nodig is. Er zijn geen medische claims noch zijn deze geïmpliceerd. Kleur-licht-therapie is niet diagnostisch en er is geen Donna's Consultensprake van toepassing waarbij het lichaam binnengedrongen wordt. Het is een zachte en lichte manier van werken die veelal boven het lichaam plaatsvindt. DezeDonna's Consulten vult de meeste vormen van integrative geneeskunde aan.
Er is sprake van een heerlijk voedende ervaring wanneer je een Lumalight session ontvangt. Cliënten geven aan zich opgetild te voelen en dat er dingen in hun leven in beweging komen.
Bij de Osho Zen Tarot en Tao Orakel & I Tjing consulten ontvangt u een ingevulde weergave van de uitgevoerde en geïnterpreteerde legpatronen. Tevens is eer een foto beschikbaar van wat er op tafel verschenen is, zodat u deze op thuis nogmaals kunt bestuderen en verder laten doordringen.

Prijzen en Opties van Donna’s Consulten

De richtprijs voor een consult bij Donna’s Consulten van circa anderhalf uur is € 60,-. Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u bellen 06-26750740 of mailen met Donna.

U kunt naar mijn locatie, Hongarenburg 270 2591 XH Den Haag, komen voor het consult. Ook is het mogelijk om via de telefoon, e mail of Skype een consult te ontvangen. Na afloop van het consult ontvangt u een uitgewerkte weergave van het consult.

Basis van het werk bij Donna’s Consulten

Donna's ConsultenMijn grote passie is om alle aspecten van het leven mee te maken en ze te doorgronden. Ik vind het ook erg leuk om de inzichten die ik hierbij opdoe aan anderen door te geven.
In de diverse onderwijsbanen die ik gehad heb, waren studenten en leerlingen altijd erg geïnteresseerd als ik de theorie met mijn eigen praktische ervaring kon onderbouwen. Ook sprak hen het enthosiasme aan waarmee ik de dingen breng en dat ook uit mijn boeken,Vieren als levenskunst en Transformatie met Speelse thema’s, spreekt.

Leven met Osho

Doordat ik in aanraking kwam met de visie van Osho is mijn leven in eerste instantie volledig omgedraaid. Een leven vanuit actieve meditatie die door Osho gecreëerd is, wordt fundamenteel anders dan die van een Psychologe met alleen academische scholing. Er zijn daardoor veel dingen in mij getransformeerd. En daarna heb ik het lesgeven aan mensen en het trainen van hen opnieuw kunnen oppakken en geïntegreerd.
Wat mij in Osho’s visie vooral aanspreekt, is de nadruk die hij legt op de ‘nieuwe mens’ die zich uit de oude mens ontwikkelen kan. Deze mens leeft, door meditatie, met respect voor zijn omgeving, Donna's Consultenis rebels en hij weet het leven in alle opzichten te vieren.

Osho geeft niet alleen zijn ideeën, maar hij heeft ook zelf volgens deze geleefd en ik heb dit van dichtbij mogen ervaren. Regelmatig ga ik, voor de
verdieping van mijn meditatie, naar het Osho Internationaal Meditatie Resort in Pune, India. En ik ben altijd heel gelukkig als ik er ben, omdat
ik daar meedoe aan het leven vanuit Osho’s visie. Volledig opgeladen en geïnspireerd keer ik dan terug en ik voel, dat ik telkens intenser en meer
totaal met anderen kan delen.”

Van de 700 boeken die hij op zijn naam heeft staan heb ik op dit moment van ongeveer de helft een overzicht gemaakt met beschrijvingen en reviews verzameld op de website Osho Boeken Besproken.

Daarnaast zet ik mij in voor Osho tv op de kabel in de 4 grote steden, vooral in mijn woonplaats Den Haag. Voorts werk ik mee aan de Osho Festivals die jaarlijks gehouden worden door workshops en consulten te geven.

Referenties voor het werk bij Donna’s Consulten

Mijn universitaire psychologie opleiding aan de ‘Rijksuniversiteit Groningen’ heeft mij inzichten verschaft. Ik heb die altijd zeer praktisch naar de studenten, cursisten en leerlingen toe geprobeerd te vertalen. Door mijn ontmoeting met de visie van Osho en de benadering van het Oosten heb ik mijn academische psychologie getransformeerd naar de ‘Psychologie van de Boeddha’s‘. Meditatie is hierin het allerbelangrijkste. Alle andere methodes verwijzen hier in diepste zin naar en vormen een brug naar meditatie.
Mijn bevlogenheid door de Osho Zen Tarot, waar ik mijn psychologisch inzicht zeer goed in kwijt kan, heeft geresulteerd in een erkenning door de Tarot Beroepsvereniging. Dit geldt voor het geven van individueleDonna's Consulten consulten alsmede voor de workshops en (e mail) cursussen die ik aanbied.
Verder heb ik de nodige nascholing ontvangen om als Psychosociaal therapeut en Psychotherapeut werkzaam te zijn.
De inspiratie voor mijn werk, inclusief het schrijven van boeken, doe ik vooral op door de wekelijkse tv uitzendingen van Oshotv in Den Haag en het delen van Osho’s visie in Osho meditatiecentrum Wajid te den Haag. De meditatieve sfeer daar met de wekelijkse Avondmeditatie met Osho’s lezingen via grootbeeld projectie, betekent de voeding die ik nodig heb en waar ik intens van geniet.
Diepgaande voeding en inspiratie voor mijn leven en activiteiten doe ik vooral op door mijn verblijf in het Osho International Meditation Resort te Pune, India. De meditatieve sfeer daar in een ‘zeer veelkleurig internationaal gezelschap’ is telkens weer een weergaloze ervaring.
Als ik daar ben, ga ik vanzelf langzamer lopen, het gebeurt eenvoudig, zonder dat ik het mezelf hoef op te leggen. Alleen daar te zijn al betekent transformatie, loslaten en daardoor echt zijn.

Daarnaast zijn er de 700 boeken van Osho waar ik herdrukken van lees, verwerk en reviews over schrijf, die mij blijvend inspireren.

Aanbevelingen voor Donna’s Consulten

  • ‘Donna geeft blijk kennis van zaken te hebben en het Osho Zen Tarot deck te beheersen. Zij geniet zelf van het mooie instrument, wat zijn weerslag op de cliënt heeft.’ Hetty Labots, Personeelsmanager, coach en tarotiste, Zoetermeer
  • ‘Het consult gaf nieuwe inzichten in mijn werk en relatie en gaf stof tot nadenken.’ Chandaa Engwerda, Rebalancer Den Haag
  • ‘Ik vond het een helder en verhelderend consult en heb er veel aan gehad’ drs. Amalin Kerstens, psychologe en meditatietrainster, Rotterdam
  • ‘Donna weet door de juiste vragen en goed doorvragen de cliënt goed bij zichzelf te brengen.’ drs. Yvonne Wilemstijn, freelance psychologe te Den Haag
  • ‘Ik ben me van veel bewust geworden tijdens de Osho Zen Tarot workshop. Donna weet de zaken goed te brengen, erg levendig en met humor. ‘ Ryanne Schippers, lerares MBO