3 vernieuwde websites

3 vernieuwde websites

Vernieuwend Begin van 2016

Een nieuwe periode ook met vernieuwing beginnen, geeft een feestelijk gevoel. Ook al was ik er helemaal niet op uit, nu er begin 2016 ‘3 vernieuwde websites’ zijn, geeft me dat veel vreugde en ruimte. De techniek ‘stormt voort’ en websites die ik ooit onder leiding maakte, zo in 2005 en daaromtrent, konden niet meer meekomen.
Wat dan er mee te doen: afschaffen?3 vernieuwde websites

1 van de 3 vernieuwde websites: Osho Boeken Besproken

Als ik naar de inhoud van de Osho Boeken besproken site keek, bleek dat een behoorlijk verlies als ik die zou beëindigen. Niet iedereen leest gemakkelijk Engels en het kan zelfs een barrière worden om toegang tot Osho’s woorden te krijgen.
Het is belangrijk en prettig dat mensen van de veelheid van Osho’s boeken een korte impressie krijgen. Hoe kun je anders je weg vinden in Osho’s omvangrijke oeuvre? Het was veel werk om die boeken allemaal opnieuw en dan in een ander format te plaatsen. Maar het geeft heel veel voldoening. En het fijne is dat het ook zo gemakkelijk bij te werken is, aangezien er nog steeds herdrukken uitkomen. Daarnaast zijn er nog altijd Osho lectures in het Hindi die ooit in het Engels vertaald zijn.

De tweede van de 3 vernieuwde websites: Donna Rebel4you

Deze persoonlijke site Donna-rebel4you.nl had ik zelf, wel met hart en ziel, in elkaar gevogeld via voorbeelden van internet. Het was gelukt, maar erg lekker liep het niet. ‘Rebel zijn’ is niet wat veel mensen denken. Een Rebel schopt niet maar overal tegenaan en is niet uit op geweld. Nee, hij transformeert zichzelf, leeft volgens zijn/haar eigen licht en heeft op die basis een positieve kijk op verandering.
Mensen veranderen niet wezenlijk omdat 3 vernieuwde websitesiemand het ze oplegt. Maar omdat ze dit van binnen uit voelen. Een ander kan daar door zijn/haar aangegane veranderingsproces wel aanstekelijk op werken. Dergelijke uitleg en meer, ook praktische gericht, zijn op mijn Rebel site te vinden. Dankzij de uitstekende coaching van webdesigner Adheera Westerman loopt deze site nu soepel en ziet er verzorgd uit.

De derde van de 3 vernieuwde websites: Ma-Donna

De derde website heeft tegelijkertijd ook de langste historie. In 2002 gemaakt door anderen. Later heb ik hem zelf leren bijhouden. Door de uitbreiding van informatie werd dat steeds moeilijker. Er is toen systematiek in aan gebracht, echt aantrekkelijk en helder. Maar ik kon hem zelf niet bijhouden en dat begon 3 vernieuwde websitessteeds meer te wringen. Daarom is voor mij nu het jaar 2016 extra feestelijk ingeluid omdat ik de Ma Donna website heb over kunnen zetten in het nieuwe format dat ik nu geleidelijk aan wel kende. Daarom kan ik hem nu ook goed zelf bijhouden. En dat is toch het mooiste. Je creativiteit direct met je eigen woorden weerspiegeld weergeven. Daarom: 2016 is uitermate feestelijk voor mij begonnen. Proost!

Uiteraard ben je van harte welkom op deze 3 vernieuwde sites.